13-10-202017:31

Заступниця Міністра юстиції Валерія Коломієць провела зустріч із новопризначеним керівником Консульсько-правового відділу Посольства ФРН в Україні Карстен Майєр-Віфгаузеном

Відбулася протокольна зустріч заступника Міністра юстиції з питань європейської інтеграції Валерії Коломієць з новопризначеним керівником Консульсько-правового відділу Посольства Федеративної Республіки Німеччина в Україні Карстен Майєр-Віфгаузеном.

На початку зустрічі Валерія Коломієць поінформувала Німецьку сторону про актуальний стан впровадження реформ у сфері юстиції, ключовими серед яких наразі є реформа судової системи та реалізація заходів з метою покращення умов доступу громадян до правосуддя.

У ході зустрічі сторони обговорили також особливості процедури надання доступу персоналу дипломатичних представництв іноземних держав в Україні до установ виконання кримінальних покарань з метою відвідання іноземних громадян, які перебувають у відповідних місцях позбавлення волі.

Окрема увага була приділена двосторонньому співробітництву між Україною та Німеччиною в рамках реалізації положень Гаазької Конвенції про цивільно-правові аспекти міжнародного викрадення дітей 1980 року, сторонами якої є обидві держави. У контексті обговорення акцент було зроблено на проблематиці виконання рішень судів у справах про повернення дітей в Україну або в Німеччину, а також  можливі шляхи усунення підстав, завдяки яким відбувається затягування врегулювання даної категорії справ, що обумовлено, у першу чергу, особливостями чинної нормативно-правової бази обох держав.

Наприкінці зустрічі сторони відзначили активний українсько-німецький діалог та високий рівень двостороннього співробітництва у сфері юстиції, а також домовились підтримувати зв'язок для оперативного вирішення окремих питань співробітництва відповідно до чинних міжнародних договорів, учасниками  яких є Україна та Німеччина.

Фотоматеріали за посиланням: https://minjust.gov.ua/galleries/valeriya-kolomiets-provela-zustrich-iz-novopriznachenim-kerivnikom-konsulsko-pravovogo-viddilu-posolstva-frn-v-ukraini-karsten-mayer-vifgauzenom-kiiv-13-jovtnya-2020-roku