19-08-201916:35

Горе-матір з Кіровоградщини офіційно працевлаштувалася на роботу, аби сплатити аліменти сину

На Кіровоградщині з початку року 79 злісних неплатників із аліментів відпрацювали суспільно корисні роботи. Одна з них – мешканка Гайворона, сума боргу якої перед 6-річним сином за чотири роки перевищила 12 тис. грн. Жінку було притягнуто до адміністративної відповідальності. Через це, згідно з рішенням суду, їй довелося в примусовому порядку почати роботу на підприємстві «Гайворонський комунальник». Призначені судом 240 годин суспільно корисних робіт жінка успішно відпрацювала. За бездоганне виконання своїх робочих обов’язків її офіційно працевлаштували.

 Про це повідомив керівник юстиції Кіровоградщини Вадим Гуцул.

«Якщо в батьків немає коштів, щоб надавати фінансову підтримку власним дітям, державні виконавці змушені застосовувати в рамках закону різні методи, щоб змусити їх згадати про свої обов’язки. Зокрем, йдеться і про примусові роботи», – зазначив Вадим Гуцул.

Безвідповідальних батьків почали притягувати до виконання суспільно корисних робіт у рамках реалізації ініціативи #ЧужихДітейНеБуває.  На сьогодні безпосередньо у Кіровоградській області 79 боржників закінчили виконання суспільно корисних робіт, 49 боржників продовжують примусово працювати, щоб розплатитися з боргами перед своїми дітьми.

Загалом із початку року державні виконавці стягнули вже понад 118 млн грн  аліментів на користь 19 688 дітей. Для порівняння, у 2018 році безвідповідальні батьки сплатили лише трохи більше 126 млн грн.