19-04-201812:47

Херсонська юстиція описала майно «Херсонського заводу карданних валів»

З початку квітня 2018 року в Херсонській області запрацював штаб зі стягнення заборгованості по заробітній платі. На сьогодні в області підприємства заборгували власним працівникам майже 8 мільйонів гривень.

Одне з них – ПрАТ «Херсонський завод карданних валів». Саме туди прийшли описувати майно представники відділу з питань банкрутства та державні виконавці  Головного територіального управління юстиції у Херсонській області разом з журналістами.

«Ухвалою Господарського суду Херсонської області від 05.05.2014 року порушено справу про банкрутство заводу, призначили арбітражного керуючого. Наразі все нерухоме майно, власником якого є підприємство, перебуває в заставі банку. Завод досі  не погасив борги перед 10 співробітниками на загальну суму 388 тисяч гривень. Ми прийшли на підприємство, аби описати майно, яке можна буде продати на аукціоні. А всі кошти підуть на погашення боргів по зарплаті», – прокоментував  начальник відділу ДВС Корабельного у місті Херсон районі Сергій Третьяков.

На підприємстві гостям не зраділи і спочатку відмовлялись пускати на територію пресу. Проте, після переговорів із керівництвом заводу представників засобів масової інформації все ж пустили.

Виконавцям показали кілька об’єктів, які запропонували продати і сплатити перед працівниками борги по зарплаті. Перший – мазутосховище та  кілька старих автомобілів.

За інформацією державних виконавців, у власності підприємства знаходиться ще й одиниця водного транспорту. Однак, представники підприємства-боржника запевнили, що нічого про це не знають.

Пенсіонер Іван Іванович пропрацював на заводі майже півстоліття і звільнився, коли йому було вже 70 років.

«Підприємство винне мені більше 19 тисяч гривень заробітної плати. Кілька років тому платили хоча б частинами. А потім взагалі припинили. А мені б ці кошти зараз не завадили, бо самої лише пенсії ледь вистачає на життя», – жаліється чоловік.

«Це лише перший крок. Ми будемо приходити і робитимемо усе, що в нашій компетенції, аби підприємства повністю розрахувались із власними співробітниками. У нас вже є позитивні приклади. Так, в одному з районів Херсонщини, завдяки командній роботі фахівців Херсонської юстиції, робітникам декількох підприємств виплатили більше 100 тисяч гривень боргу», – зазначив керівник ГТУЮ у Херсонській області Костянтин Хутковський.