12-09-201910:59

Херсонські школярі та батьки разом борються з булінгом

Побороти таке явище як булінг можливо лише спільними зусиллями. Тому вранці фахівці Херсонської юстиції, у рамках кампанії протидії булінгу всеукраїнського правопросвітницького проекту "Я МАЮ ПРАВО" , провели тематичний урок для учнів 7 класу Херсонської загальноосвітньої школи №16 з вивченням мов національних меншин Херсонської міської ради.

Заняття почались із вправи з яблуком. Школярам запропонували "образити" фрукт і кинути його на підлогу. А після діти змогли побачити, що сталось із плодом. Ззовні він був наче без ушкоджень, проте всередині він почав псуватись. Так і з людьми - своїми словами та діями ми можемо завдати їм болю.

Також спеціалісти запропонували дітям простягнути "долоньку допомоги" тим, хто став жертвою булінгу і висловитись, як можна протидіяти такому ганебному явищу, та до кого звертатись за допомогою.

Школярі пропонували власні варіанти, але всі зійшлись в одному, що булінг - це не круто і потрібно ставитись один до одного із повагою.

А вже увечері фахівці Херсонської юстиції разом із представниками ювенальної поліції Херсонщини завітали на батьківські збори до тієї ж школи.

Батькам пояснили як відрізнити булінг від більш серйозного насилля, яке покарання передбачає українське законодавство за цькування та де шукати допомоги.

Окрім цього, мамам і татам розповіли, як розпізнати, що дитина є жертвою булінгу чи навпаки – що робити, якщо твоя донька чи син є агресором.

- Подібні уроки для дітей різного віку Херсонська юстиція проводить по всій області. Бо, на жаль, статистика не втішна - кожен третій школяр потерпає від цькування. Проте проблему можна вирішити лише комплексно. Тому ми активно працюємо і з батьками. Бо основне виховання дітей, все ж таки, відбувається вдома. Ми маємо показати підростаючому поколінню, що толерантність до булінгу має бути нульовою, і що потрібно з повагою ставитись один до одного. - заявив керівник Херсонської юстиції Костянтин Хутковський.