11-12-201714:06

На Миколаївщині проведено «круглий стіл» з представниками бізнесу

На «круглому столі» #МаскиШоуСтоп представники органів влади та бізнесу обговорили новий закон, який покладе край необгрунтованим перевіркам бізнесу

7 грудня 2017 року набрав чинності законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо забезпечення дотримання прав учасників кримінального провадження та інших осіб правоохоронними органами під час здійснення досудового розслідування", крім норм щодо застосування під час судового розгляду відеозаписувальних технічних засобів, які набирають чинності з 1 січня 2019 року.

З цього приводу сьогодні, 7 грудня, у Регіональній торгово-промисловій палаті Миколаївської області відбувся Відкритий круглий стіл, у якому взяли участь представники бізнесу, влади та громадскості.

Організаторами круглого столу стали Головне територіальне управління юстиції у Миколаївській області та Регіональна торгово-промислова палата Миколаївської області.

Начальник Головного територіального управління юстиції у Миколаївській області Роман Возняк розповів учасникам круглого стола про низку новацій, які запроваджує новий закон.

Начальник Департаменту з питань юридичного забезпечення та організаційної роботи РТПП Миколаївської області Володимир Тригуб звернув увагу учасників на важливість новацій та розглянув їх у правовому полі.

Викладач Миколаївського інституту права НУ "ОЮА" Наталя Михайлівна Лазарєва ознайомила учасників круглого столу з механізмами запобігання впливу правоохоронних органів та інших державних органів на діяльність бізнесу".

Підприємці, учасники зустрічі, ставили питання щодо того, як буде працювати механізм аудиту діяльності правоохоронних органів у напрямку розслідування економічних злочинів. Роман Возняк детально розповів присутнім про створення незалежної комісії, до складу якої увійдуть правозахисники, представники бізнес-асоціацій та органів державної влади.