24-11-201716:30

На Полтавщині обговорили, як адаптувати правову систему України до права Європейського Союзу

23 листопада 2017 року начальник Головного територіального управління юстиції у Полтавській області Олег Тимченко взяв участь у         ІІ Всеукраїнській науково-практичній конференції  на тему: «Адаптація правової системи України до права Європейського Союзу: теоретичні та практичні аспекти», яка відбулася на базі Полтавського юридичного інституту Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

На Полтавщині конференція на дану тему проводиться уже другий рік поспіль. У ній взяли участь науковці, представники органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, судової системи, системи безоплатної правової допомоги з різних областей України – загалом понад 170 учасників.

Під час заходу обговорили питання модернізації системи надання безоплатної правової допомоги в Україні відповідно до європейських стандартів.

«Нині всі цивілізовані країни світу мають систему безоплатної правової допомоги. Тож, Міністерство юстиції України, вивчивши досвід цих країн, запровадило такий інститут і в нашій державі. На сьогоднішній день це не міф, а реальність і наші громадяни вже мають можливість отримати безоплатну правову допомогу.  Крім того, Мін’юстом запроваджено загальнонаціональний правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!», який взято під патронат Президента України. Реалізовуючи даний проект ми ставимо перед собою ціль сприяти підвищенню рівня правової свідомості громадян та механізму захисту їх прав. Тож діючи в цьому напрямку, ми тісно співпрацюємо з Регіональним центром безоплатної правової допомоги у Полтавській області», -  зазначив  Олег Тимченко.

Загалом конференція пройшла у формі живої дискусії, під час якої обговорили теоретичні аспекти адаптації вітчизняної правової системи до права Європейського Союзу, напрацювання фахівців у цьому напрямку та окреслили перспективи у подальшій роботі.