01-08-201911:54

Неплатники аліментів з Дніпропетровщини не змогли виїхати за межі України через борги

Завдяки вжитим діям державних виконавців, боржникам довелося на деякий час забути про подорожі і згадати про обов’язок перед дітьми, після того, як вони зазнали чималих фінансових витрат через встановлену заборону виїзду за кордон. 

Про такі випадки розповіли у Дніпровському відділі державної виконавчої служби міста Кам’янське Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області.   

Зокрема, вони повідомили, що боржник, який планував відпустку на березі Середземного моря у Державі Ізраїль, ігноруючи виконання рішення про стягнення аліментів, не зміг вилетіти  з  Міжнародного аеропорту Дніпра. Його заборгованість з аліментів перед двома дітьми складала  49 000 грн.  

У іншому випадку неприємності чекали на злісного неплатника аліментів в Міжнародному аеропорту «Львів», коли він намагався виїхати на відпочинок до Республіки Польща.  Та не зміг цього зробити, бо Державна прикордонна служба нагадала йому про борг перед донькою в розмірі 130 825 грн.  Окрім цього, за перевищення заборгованості понад три роки на боржника було накладено штраф державним виконавцем в сумі 51 921 грн та нараховано виконавчий збір в розмірі 10 614 грн, який в подальшому був стягнутий з нього на користь держави.

 Також не зміг виїхати в черговий раз у Російську Федерацію інший боржник. Йому не дозволили перетнути кордон в Харківській області, через борг перед сином та донькою в розмірі 75 967 грн.

Після того, як  чоловіки  не змогли залишити  країну через заборгованість з аліментів, вони негайно звернулись до відділу державної виконавчої служби та сплатили кошти в повному обсязі, а дехто також штраф і виконавчий збір.

У державній виконавчій службі закликають боржників не створювати собі зайвого клопоту та бути відповідальними перед своїми дітьми, сплачуючи аліменти вчасно.