15-08-201812:12

У «Молодій гвардії» провели роз’яснювальну роботу щодо інформкампанії «Стоп булінг»

Працівники Головного територіального управління юстиції в Одеській області відвідали Український дитячий центр «Молода гвардія», що знаходиться на узбережжі Чорного моря.

На базі Українського дитячого центру «Молода гвардія» команда одеської юстиції розпочала челендж в межах проекту Міністерства юстиції України «Я маю право!» - «Стоп булінг». Фахівці розповіли дітям про нову інформаційну кампанію Мін’юсту, зокрема, роз’яснили, що таке «булінг» (цькування) та пояснили молодшому поколінню його проблематику та актуальність.

У заході взяли участь представники Директорату з прав людини, доступу до правосуддя та правової обізнаності Міністерства юстиції України, одеської юстиції, Безоплатної вторинної правової допомоги та Національної поліції. Вони звернули увагу на дану проблему як дорослих, так і дітей, наголошуючи на важливості участі в житті молодшого покоління, активізації спілкування вихователів, батьків та психологів з дітьми.

Наприкінці зустрічі близько шістдесяти дітей розповіли про свої права та запустили в небо повітряних зміїв, що стали символом челенджу «Стоп булінг», адже вони відображають можливість людей відчувати себе вільно у суспільстві.