21-06-201713:57

В м. Хотин стартував пілотний проект «Шлюб за добу»

У рамках пілотного проекту «Шлюб за добу» в місті Хотин молодята вже можуть скористатися новим сервісом Мін’юсту – експрес-реєстрацією шлюбу за 24 години. 

14 червня 2017 року у рамках пілотного проекту «Шлюб за добу» з метою належної реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу в скорочені строки відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 13 липня 2016 року № 502-р «Про запровадження реалізації пілотного проекту щодо державної реєстрації шлюбу» спеціалістами Хотинського районного відділу державної реєстрації актів цивільного стану Головного територіального управління юстиції у Чернівецькій області на замовлення молодят вручено свідоцтва про шлюб на території Хотинської фортеці при проведені виїзної церемонії громадянину Італійської Республіки з громадянкою України.

У Хотині вкотре відбулася церемонія укладання шлюбу в рамках проекту «Шлюб за добу». Проте цього разу вона вперше була виїзною – свої долі урочисто поєднали в стінах замку старовинної Хотинської фортеці Наталія Гуйван із Санківців та Массімо Вітторіо Турро з м. Реджо Кала­б­рія (Італія).

Закохані радіють, що для них створили зручні умови реєстрації шлюбу: не потрібно чекати у чергах, а можна прийти на визначений час і урочисто зареєструвати шлюб.

Щоб зареєструвати стосунки за прискореною процедурою, необхідні такі ж документи, що й для звичайної реєстрації шлюбу, а саме: паспорт громадянина України, паспортний документ іноземця або документ, що посвідчує особу без громадянства. У разі, якщо заявником є іноземець, особа без громадянства додається документ, що підтверджує законність його (її) перебування на території нашої країни.

Якщо заявники або один із них раніше перебували в шлюбі, документи, що підтверджують припинення попереднього шлюбу або визнання його недійсним (свідоцтво про розірвання шлюбу, відповідне рішення суду, яке набрало законної сили, свідоцтво про смерть одного з подружжя, висновок відділу державної реєстрації актів цивільного стану про анулювання актового запису про шлюб, який є недійсним тощо). Документи, складені іноземною мовою, подаються разом з їх перекладами на українську, засвідченими в установленому порядку.

Ціна залежатиме від виду церемонії і місця проведення. Зокрема, можливе одруження і в Хотинській фортеці.

Презентував таку послугу та привітав молодят начальник Головного територіального упрваління юстиції у Чернівецькій області В.Хохуляк.