19-08-201613:31

У Львові стартував новий сервіс Мін’юсту «шлюб за добу»

«З сьогоднішнього дня пілотний проект «Шлюб за добу» стартував у Львові. Хочу анонсувати, що така послуга у Львові буде доступна в кількох місцях. У молодят буде можливість одружитися в Музеї народної архітектури та побуту «Шевченківський гай», де урочистості проходитимуть із дотриманням українських народних традицій. Так само надати майданчик для пар зголосився стадіон «Арена Львів». Третім майданчиком, який буде доступним для молодих пар, є львівський аеропорт. Наразі це унікальна особливість Львова», - зазначив очільник Мін’юсту.

Він також наголосив, що скористатися новою послугою може будь-яка українська пара. Для цього потрібно зателефонувати або зв’язатися через Інтернет з організаторами, обрати зручний час, дату, місце і, за бажанням, додаткові послуги та приїхати на церемонію.

«Вартість церемонії варіюється в залежності від набору додаткових послуг. Базова ціна у Львові становить від 2000 до 2500 гривень у робочі дні і трохи дорожче у вихідні та на свята. Водночас, ми прийняли принципове рішення: якщо до шлюбу йтимуть учасники АТО, то ця послуга буде безкоштовною. Тобто сплатити потрібно буде лише 85 копійок державного мита», - зауважив Міністр юстиції.

За його словами, Львів став п’ятим із шести міст, де має стартувати пілотний проект. Нині дану послугу також можна отримати у Сєвєродонецьку, Маріуполі, Одесі та Києві. На початку вересня до «пілоту» приєднається Херсон.

«Херсон стане базовим містом, де одружитися за новою процедурою і отримати легальні українські документи про шлюб зможуть жителі тимчасово окупованого Криму. Для них також буде встановлена пільгова вартість процедури», - додав Павло Петренко.

Він повідомив, що за 3 тижні з моменту запуску сервісу ним скористалися уже майже 200 молодят.